Sertésszelet babbal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szabadban, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a húst csíkokra vágjuk, majd a felhevített olajon, barnára sütjük. Közben, hozzákeverjük a félfőre vágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát, az apróra metélt chilit és a zöldfűszereket. Ez alatt, fűszerezzük, sóval, borssal. A paradicsomot kicsumázzuk és darabokra vágjuk. A sült húsos keverékkel és a beáztatott babbal összekeverjük, majd a római tálba terítjük. Aláöntjük a bort és a baconszeletekkel befedjük. Lefedjük a tálat, majd hideg sütőbe tesszük és 160 fokra állítva a sütőt, 3 órát pároljuk. Tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Nagyétkűeknek, sült karikaburgonyával, adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||