Saltimbocca (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A borjúkarajt gyengéden kiverjük. Az egyik oldalára zsályaleveleket, a másik oldalára sonkát terítünk, majd fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felhevített zsiradékban a hússzeleteket átsütjük. A sonkás oldalával kezdve, hogy a sonka ne kunkorodjon fel. A sütés 3-3 percig tartson, ekkor a húsokat kivesszük és melegen tatjuk. A zsiradékba öntjük a bort, utánfűszerezzük és beforraljuk. A húsokat visszatéve, összemelegítjük, majd a fűszeres mártással leöntve, az előírás szerint megfőzött, szélesmetélttel és párolt zöldséggel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||