Belsőségragu galuskával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: zsupi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Belsőségragu galuskával
Galuska
Belsőségragu galuskával Két evőkanál olajon megpároljuk a kis kockára vágott zöldségeket. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és levét, majd beledobjuk a kockára vágott nyelvet és a sertésszívet. Átpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomsűrítménnyel és a borral. Megfűszerezve, mindig, csak kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk. A csíkokra vágott májat a félretett olajon, hirtelen, átsütjük és a többi belsőséghez keverjük. Előzetesen beleöntjük a narancs héját és a kifacsart levét. Röviden összeforraljuk, majd a galuskával tálaljuk. Galuska Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan kidolgozni. Nagyobb fazékban vizet forralok, megsózom, és nokedliszaggatóról vagy vizes deszkáról a lobogva forró vízbe szaggatom. Időnként megkavarom, hogy össze ne ragadjon. Amikor a víz tetejére feljön, már jó is, akkor szűrővel kiszedem, lecsepegtetem és olajos tálba teszem, megkeverem. Nagy mennyiség estén érdemes több részletben szaggatni, főzni, mert ha túl sokáig ázik a vízben, az nem tesz jót a tésztának. Tévedés ne essék, a nokedli frissen készítve az igazi, érdemes rá pár percet várni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||