Mangó chutney (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Főtt, Szabadban, Édes, Sós, Csípős, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott chilit, a lime lereszelt héját és a zúzott fokhagymát. Végül hozzáadjuk a kis kockára vágott mangót, a lime levét és a fűszereket. Röviden összeforraljuk, hogy a mangó ne málljon szét és forrón üvegekbe töltjük, majd lezárva, fejre állítjuk öt percre. Viszonylag rövid ideig áll el. Grillezett húsokhoz ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||