Mangó chutney (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Főtt, Szabadban, Édes, Sós, Csípős, Gyümölcsök, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott chilit, a lime lereszelt héját és a zúzott fokhagymát. Végül hozzáadjuk a kis kockára vágott mangót, a lime levét és a fűszereket. Röviden összeforraljuk, hogy a mangó ne málljon szét és forrón üvegekbe töltjük, majd lezárva, fejre állítjuk öt percre. Viszonylag rövid ideig áll el.
Grillezett húsokhoz ajánlom.