Joghurtos-sajtos sertésjava (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt karajt gyengéden kiverjük és a szélein a hártyát bevagdossuk. A joghurtba keverjük a finomra vágott hagymaféléket és a fűszereket, majd a hússzeleteket a pácba helyezzük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap a húsokat tepsibe rakjuk, ráöntjük a pácot és beborítjuk a baconszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőben, fóliával lefedve, fél órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és ráreszeljük a sajtokat. Bő negyed órát, a sajt barnulásáig, tovább sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||