Harcsás chilis bab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Buli, Böjt, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 késhegynyi édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel összenyomkodott paradicsomkonzervvel, ízesítjük a chilivel és sóval. Enyhe sűrűsödésig forraljuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a kukoricát, majd belekeverjük a kockára vágott harcsafilét. Pár perc alatt összefőzzük, de már ne kevergessük, hogy a hal ne törjön össze.