Vaddisznópörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A vaddisznóhús lehetőleg szedett legyen, tehát sokféle részből álljon és csont is legyen benne bőven. A húst kockára vágjuk, a csontot is apróbbra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban kisütött szalonnán megpirítjuk, majd a húst és a csontot fehéredésig sütjük rajta. Gondosan kevergetve, aprólékosan süssük át. Adjuk hozzá a finomra őrölt fűszereket és saját levében, a bográcsot magasabbra emelve kezdjük párolni. Ha a levét elfőné, mindig, csak kevés vizet adjunk hozzá. A puha húsra öntsük rá a vörösbort és szórjuk a tetejére a pirospaprikát, ízlés szerint édeset vagy csípőset. Forraljuk össze, hogy a paprika beleoldódjon. Tarhonyával, főtt burgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot és friss, puha kenyeret adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||