Pincepörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a felkockázott marhahúst. A saját levében pörkölve a zsírjára sütjük. Hozzákeverj a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd megfűszerezve, majdnem puhára pároljuk. Szükség szerint, kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a hajóba vágott burgonyát és készre főzzük. Az utolsó öt percben, felöntjük a borral. Friss, puha kenyérrel és vegyes savanyúsággal tálaljuk. Csípőset külön kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||