Maddi anyu vaníliás túrósa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: MMagdi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Márton nap, Csőben sült, Kemence, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

Maddi anyu vaníliás túrósa
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
14 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
7 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelék
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Maddi anyu vaníliás túrósa
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a meglehetősen ragacsos masszát, egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. Ráöntjük a tölteléket, ne ijedjünk meg, hogy kissé hígnak tűnik. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük.
Kihűlés után, tartsuk hűtőben és lehetőleg, csak másnap vágjuk kockára.

A töltelék
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra verjük. Felöntjük a tejjel, sózzuk és a pudingport hozzáadva csomómentesre keverjük. Végül, az áttört túróval és a mazsolával, egynemű masszává dolgozzuk.