Majonézes-turbolyás újburgonya saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sós, Főtt, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
80 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagyobb szemű újburgonyát jól megmossuk, majd leszárítjuk. Az olajat elkeverjük sóval, borssal, a babérporral, majd összeforgatjuk a burgonyával. Egyenként alufóliába csomagoljuk és 190 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Közben, a majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra aprított turbolyával, újhagymával, a zöldjével, együtt vágjuk, sóval, citromlével és a cukorral ízesítve, öntetté keverjük. Az öntetbe forgatjuk, még forrón, a megsült, karikára vágott krumplit. Végül, hűtőben érleljük, a fogyasztásig.
Grillezett csirkemell vagy más szárazabb hús mellé adható.