Csirkemelles-parmezános tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Joe A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Tészták, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban pirítsuk át a finomra metélt hagymát, dobjuk bele a kis kockára vágott csirkemellet, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, majd a tejföllel fokozatosan felöntve főzzük puhára. Végül keverjük bele a sajt felét. A tésztát, előírás szerint főzzük félpuhára, forgassuk össze a csirkés raguval. Borítsuk a vajjal és zsemlemorzsával kihintett sütőformába. A maradék sajttal meghintve süssük barnulásig, a 175 fokra előmelegített sütőben és tíz percig pihentetve, kockára vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||