Zöldbabos tarja diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Rakott, Párolt, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesített tejföl harmadát. Borítsuk be a gyengéden kivert, sózott, borsozott tarjaszeletekkel. A tejöl második harmadával kenjük meg, majd ismét zöldbabos burgonya következik. A tetejére kenjük a tejfölös massza utolsó harmadát és betakarjuk a félretett szalonnával. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Illatos fehérborral és friss, puha kenyérrel tálaljuk. Szükség esetén római tálban is elkészíthető. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||