Hagymával-baconnal-sajttal töltött burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A szép, tojásnál nagyobb burgonyákat megmossuk, majd leszárítjuk. Evőkanálba fektetjük, így biztosítjuk, hogy ne vágjuk át teljesen, majd fél centinként felszeleteljük. A nyílásokba, felváltva, bacon, hagyma és sajtszeleteket teszünk. Kevés olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük a krumplikat, sóval, borssal meghintjük, majd az olajjal megpermetezzük, fóliával, szorosan lefedve, 175 fokos sütőbe tesszük és fél órát pároljuk. A fóliát levéve, még negyed óra alatt, pirosra sütjük. Teával pompás téli vacsora, de bulikajának is tálalhatjuk, kissé növelve a menyiséget. A savanyú káposzta a mennyekbe emeli. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||