Májjal-kolbásszal töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsiradékba átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott májat és a majoránnát. Ha összesült, belekeverjük a felkockázott kolbászt, majd hagyjuk langyosra hűlni. A csirkemellet kifilézzük, lapjában félbe vágjuk és gyengéden kiverjük. A kolbászos-májas masszát a közepére borítjuk. A baconszeletekkel borítva, rúddá formáljuk, majd alufóliába tekerve, tepsibe tesszük. Ujji vizet öntve alá, egy órát pároljuk. A vizet néha pótoljuk. Végül a fóliát lebontva, 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ferdén felszeletelve, főtt burgonyával, tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||