Tepsis csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirke felsőcombokat sóval, borssal és provancei fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A tepsit kikenjük az olajjal belekarikázzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ezt a réteget is sózzuk, borsozzuk, majd a maradék provancei fűszert rászórjuk. Aláöntjük a bort, a tetejére tesszük a baconnal beterített combokat, majd alufóliával szorosan lefedjük a tepsit. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és fél órát pároljuk. A fóliát levéve, a csirkecombot a képződött szafttal többször meglocsolva, még negyed órát pirítjuk. A csirkét a velesült hagymás burgonyával és zöldsalátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||