Borzaska cukkínifőzelékkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főzelékek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Borzaska cukkínifőzelékkel
Kárpáti borzaska
Citromos-tejszínes cukkinifőzelék
Borzaska cukkínifőzelékkel A bundázott húst a főzelék mellé tálaljuk. Frissen adjuk az asztalra. Kárpáti borzaska A vékony szeletekre vágott karaj hártyáit bevágjuk, majd gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. A burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tojással és a többi liszttel elkeverjük A húst a burgonyás masszába mártjuk és középforró olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Citromos-tejszínes cukkinifőzelék A felhevített olajon átpároljuk, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a félbe-negyedekbe vágott zsenge cukkínit. Közben a citrom lereszelt héjával, sóval és borssal fűszerezzük. A liszttel megszórjuk. Roppanósra pároljuk. Végül a cukorral, a citrom levével és a tejszínnel összeforraljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Szárazabb grillhúsok kitűnő körete lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||