Norvég lazactatár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk tányérra. Ehhez a legnagyobb pogácsakiszúrót, ennek híján az alul-felül levágott, jól kimosott májkrémes konzervdobozt a tányérok közepére tesszük. Lazactatárt nyomkodunk bele, majd a formát óvatosan leemeljük róla. Ha ügyesek voltunk, szép formásan ottmarad a lazactatár, amit körberakunk salátalevelekkel, és kedvünkre megdíszítjük. Citromgerezdekkel és kapribogyóval tálaljuk. A fehér kenyeret vajjal, a barnát majonézzel kenjük meg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||