Fokhagymás szashimi (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. A szósz hozzávalóit mozsárban egyneműre keverjük és külön tálkában kínáljuk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||