Fokhagymás szashimi (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jóska
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
10 dkg jégcsap retek 0 ? ? ? ? ?
10 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
1 kávéskanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
30 dkg vegyes hal 0 ? ? ? ? ?
10 dkg körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. A szósz hozzávalóit mozsárban egyneműre keverjük és külön tálkában kínáljuk hozzá.