Fokhagymás csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat kicsontozzuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A zsíron a szalonnát kisütjük és a pörcöt kieszedjük. A zsiradékon a combok mindkét oldalát barnára sütjük. Kivesszük és a szaftba tesszük a zúzott fokhagymát, a bort, a pörcöt és annyi vizet, amennyi a visszatett húst ellepi. Takarékon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Párolt rizzsel és salátával tálaljuk. Nem egy szociális étek, de nagyon finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||