Fűszeres sült karfiol (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Buli, Hétvégi ebéd, Hústalan feltétek, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A karfiolt kis rózsákra szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd az áttört fokhagymát, az olajat, a citromlét, és a sót, borsot belekeverjük. A vajas masszát a karfiollal átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után átforgatjuk és ezt öt percenként ismételjük, kétszer. Frissen tálaljuk, előételként vagy száraz húsok köreteként. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||