Tócsni, snidlinggel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Böjt, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a lisztet, az apróra vágott 1 csokor metélőhagymát, a sót és a borsot. Ha a massza nem elég sűrű, még lisztet adhatunk hozzá. Evőkanállal forró olajba szaggatjuk, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tejföllel, melybe beleaprítottuk a másik csokor metélőhagymát akár főételként, vagy feltétként adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||