Púpos csirke pirított burgonyával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Bálint A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Púpos csirke
Pirított burgonya
Púpos csirke A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Gyengéden megütögetjük, majd sóval, borssal meghintve az olajban elősütjük. Tepsibe rakosgatjuk. A megmaradt sütőzsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha langyosra hűlt, belekeverjük, a tejben megáztatott és kicsavart zsemlét, a májkrémet, a gombát, a tojást és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd a hússzeletekre kenjük. A tetejüket a sajtszeletekkel beborítjuk és 180 fokos sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. A burgonyával és salátával tálaljuk. Pirított burgonya A burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd a héját eltávolítva, gerezdekre vágjuk. A felhevített vaj-olaj keveréken pirosra sütjük. A vége felé a finomra vágott fokhagymával, a rozmaringgal és borssal ízesítjük. Nagyobb mennyiség esetén, süthetjük sütőben is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||