Vanília jégkrém franciásan (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg mogyorókrém 536 6.5 31 57 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
igény szerint mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
igény szerint babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Verjük a tojásokat habosra, majd dolgozzuk tovább a cukorral. Végül a tejszínnel és a vaníliaromával verjük készre. A legvégén adjuk hozzá a mogyorókrémet. Fagylaltgépben hagyjuk dermedni.
Tejszínhabrózsával és szórt mogyoróval tálaljuk, néhány babapiskótát adhatunk hozzá.