Gárdonyi pecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden kiklopfoljuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A húst sózzuk, borsozzuk és a zsiradékon pirosra sütjük. A zsiradékból kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban az apróra szelt paprikát megpároljuk, majd az apróra metélt kaporral meghintjük, a liszttel megszórjuk, összesütjük, majd a tejszínnel felöntve, a pörcöt hozzáöntve, beforraljuk. A hússzeletekre öntve tálaljuk. Galuskát vagy párolt rizst kínálhatunk köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||