Sörös gombóc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk és 175 fokra felforrósított olajba tesszük. 5 perc alatt aranybarnára sütjük és lecsöpögtetve, hagyjuk kihűlni, majd rátéve egy karika ecetes uborkát, fogpiszkálót szúrunk bele. Remek sör- és borkorcsolya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||