Zelleres kagylókrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, finomra aprított zöldségeket a felhevített olajon pirítsuk át, majd sózva, borsozva, a citromhéjjal ízesítve, fedő alatt, pároljuk meg. Öntsük rá a bort és a levét forraljuk el. Öntsünk rá liternyi vizet, ha felforrt, 10 percig főzzük, dobjuk bele a gondosan megtisztított kagylókat. 5 perc múlva szedjük ki a kagylót, amelyik nem nyílt ki, dobjuk el. Személyenként négy kagylóhúst tegyünk félre. A levest törjük át botmixerrel és szűrjük át, majd a kagylóhúst beletéve ismét turmixoljuk le. Forrón szedjük tányérokba, a félretett kagylókat betétként tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||