Kisbojtár reggeli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Böjt, Töltött, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zsemléket félbevágjuk. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajtot összekeverjük, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. A masszát elosztjuk a zsemléken, majd a feleket összeragasztjuk. Jól összenyomjuk, nehogy szétessen. A tojásokat felverjük a tejjel, borssal és kevés sóval ízesítjük, majd a zsemléket beleforgatjuk. A 180 fokra felhevített bő olajban, 3 perc alatt megsütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||