Narancsos chiliszósz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Mártások, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Keserű, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk langyosra hűlni. A chili zöld részét levágjuk és a megtisztított fokhagymával együtt turmixba dobjuk, a narancsfőzettel felöntjük és összezúzzuk. Ne legyen egészen apró. Ismét felfőzzük, cukorral, sóval és a végén a borcettel ízesítsük. Üvegekbe töltjük, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Szárazabb grillhúsok vagy natúrszelet mellé kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||