Flamand marhasült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Keserű, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk, rászórjuk a cukrot, majd ha karamellizálódott felöntjük a sörrel, az alaplével és fűszerezzük. Ráöntjük a húsra, majd 140 fokos sütőben, lefedve, 4 órát pároljuk. Az eredeti recept szerint sült burgonyával és fokhagymás fűszervajjal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||