Fehérrépa püré (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Márton nap, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Böjt, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
A feldarabolt répát és a levágott szárát, kevés sóval, borssal ízesített vízzel felöntve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük a répát, a szárat kidobjuk és a répát turmixba tesszük. A sajttal és a vajjal áttörjük, szükség szerint kevés főzőlével hígítjuk. Kanállal formázva tálaljuk. A burgonyapürénél kissé markánsabb köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||