Meggyes pite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Tizórai gyerekeknek , Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A meggyet kimagozzuk, a súly magozva értendő, majd a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliáscukorral elkeverjük. Amíg a tésztát gyúrjuk pihenni hagyjuk. A lisztet, a zsírt, a vajat összemorzsázzuk, majd a tejföllel és egy tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Végül kettéosztjuk és két tepsinyi lappá nyújtjuk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd a darált diót ráhintjük és a lecsepegtetett meggyel beterítjük. A levet igyuk meg vagy szörpnek használjuk fel. A másik lapot terítsük rá és kenjük le a félretett tojással. Ha kissé megszikkadt, szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosan vágjuk kockára és tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||