Gombával és zöldségekkel párolt nyúlcomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A combokat sóval, borssal meghintjük, majd a zsiradékon elősütjük. Tepsibe tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban a felkockázott zöldségeket és a gombát megpirítjuk, majd a combokra kanalazzuk. Sütés közben a zöldségeket a fűszerekkel meghintjük. Aláöntjük a bort, majd a tepsit fóliával lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát pároljuk. Végül a fóliát levéve, negyed óra alatt pirosra sütjük. Főtt tésztával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||