Sütőben sült fasirtgolyók (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Bálint nap, Csőben sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A szikkadt zsemlét a tejhez keverjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük. Ha langyosra hűlt, a hússal mindent összegyúrunk és diónyi gombócokká formáljuk. a gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg olajjal, tegyük bele a húspogácsákat, majd egyszer megfordítva, süssük 200 fokra előmelegített sütőben, fél órát. Kihűlés után, mozzarellagolyókkal nyársra húzva, salátaágyon tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||