Sütőben sült fasirtgolyók (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Bálint nap, Csőben sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
60 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt zsemlét a tejhez keverjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük. Ha langyosra hűlt, a hússal mindent összegyúrunk és diónyi gombócokká formáljuk. a gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg olajjal, tegyük bele a húspogácsákat, majd egyszer megfordítva, süssük 200 fokra előmelegített sütőben, fél órát.
Kihűlés után, mozzarellagolyókkal nyársra húzva, salátaágyon tálaljuk.