Rizsfelfújt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A rizst, térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és csipet sóval felfőzzük, majd a lángot takarékra véve hagyjuk, hogy a vizet felszívja. Ekkor leöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot lekapcsoljuk. 10 percig állni hagyjuk. Közben 3 dkg vajat, a tojások sárgáját, a citromhéjat, a vanília rúd kikapart belsejét és a cukrot kikeverjük. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A langyos rizst összeforgatjuk a tojásos keverékkel, belekeverjük a darabolt aszalt barackot és a tojáshabot, de óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát, elsimítjuk, majd 170 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt, pirosra sütjük. Kockára vágva higított baracklekvárral tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||