Pikáns halleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Macskajajra, Levesek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Halak, Böjt Hozzávalók 4 személyre:
Kifilézem a halat, csíkokra vágom és megsózom. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, a finomra metélt vöröshagymát és a babérlevelet 1 liter vízben tűzre teszem. Megsózom, megborsozom és kevés cukorral puhára főzöm. A levesbe keverem a kapribogyót, majd a liszttel, mustárral, tejföllel és citromlével elkevert borral besűrítem. Felforralom, beleteszem a halcsíkokat, és keverés nélkül, kis lángon 15 percig forralom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||