Csáky rostélyos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olajon az egyik fej hagymából, a felkarikázott paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, majd ráütve a felvert tojásokat kocsonyásodásig sütjük. A kicsontozott rostélyosszeleteket gyengéden kiverjük és rákenjük a tojásos lecsót. Felgöngyöljük és a két végét benyomkodjuk, majd konyhai zsineggel átkötjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat és a göngyölegeket körbepirítjuk, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát, a pirospaprikát és felöntjük húsalaplével, fedő alatt, takarékon puhára pároljuk, ha levét elfőné, mindig csak kevés forró vizet adjunk hozzá. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük és a húsokat kivéve, liszttel meghintjük, átkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és pár percig összeforraljuk. A leve olyan sűrű legyen, hogy bevonóképes mártást kapjunk. A zsineget eltávolítva, ferdén szeleteljük fel a húsroládokat és előmelegített tálon a mártással leöntve, galuskával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||