Szárazbab főzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A babot egy éjszakán át át hideg vízben áztatjuk, majd friss, bő vízben feltesszük főni, mellédobjuk a babért és a fokhagymát. Nagyon jót tesz neki, ha van egy kis füstölt levünk. Fedő alatt, takarékon megpuhítjuk. Közben az olajban megpirítjuk a reszelt hagymát, belekeverjük a lisztet és barna rántást készítünk, a pirospaprikával megszórjuk és azonnal felöntjük a bab főzőlevével, majd visszaöntjük a főzelékbe és jól kiforraljuk. A tányérján ki-ki megecetezi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||