Sertéscomb rakottas (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Remoska, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a húst szeletekre, kenjük be vékonyan a mustárral, a zúzott fokhagymával és borsozzuk meg. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni.
Egy kizsírozott tepsiben rétegezzük le a húst a felkarikázott hagymával, paprikával és paradicsommal, rétegenként sózzuk meg, majd terítsük be a vékonyra szeletelt burgonyával. Alufóliával szorosan fedjük be a tepsit és előmelegített 170 fokos sütőben pároljuk egy órát, majd a fóliát levéve süssük pirosra, úgy 25 perc alatt.