Tojásos sült rizs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Gabonafélék, Tojás, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst a szokásos módon megpároljuk. A felvert tojásokból a felhevített olajon, két részletben vékony rántottát sütünk, de ne szárítsuk ki. Az újhagymát zöldjével együtt vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy wokban a rizst, az apróra vagdalt rántottát és az újhagymát dobva-rázva összesütjük, de ne pirítsuk meg, csak legyen forró.