Töltött gombafejek (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Szilveszter, Farsang, Töltött, Csőben sült, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A gombafejek tönkjét kitörjük, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a tönkdarabkákat, amikor összeesett, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a fűszereket, és folyamatos keverés mellett 10-15 percig főzzük. A gombafejeket sós forró vízben néhány percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük, tepsibe tesszük és óvatosan megtöltjük őket a masszával. A tetejükre szeletke bacont és reszelt sajtot teszünk. Közvetlenül a fogyasztás előtt 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||