Mángoldleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk. Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a felkockázott zellert átforgatjuk a forró hagymával és a csirkealaplével felengedve puhára főzzük. Zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||