Tejszínes mángoldfőzelék zöldcsütörtökre (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A leszárazott mangold leveleket annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük és 5 percig főzzük. Az olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A főtt mangoldot csíkokra vagdaljuk és a rántásba dobjuk, újból felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra metélt petrezselyemmel, majd belekeverjük a tejszínt. Forrón, tojáspörkölttel, bundáskenyérrel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||