Mézes-csípős csirkeszárny (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeszárnyakat megmossuk és feldaraboljuk, a szárnyvéget másra használjuk fel. A fűszereket, a mézet és a mustárt összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat minden oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben sörrel locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, 10 percig még fólia nélkül pirítjuk. Salátával és tepsis burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||