Gazpacho (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
6 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyeret beáztatjuk, a többi hozzávalót megtisztítjuk, majd mindent a turmixgép poharába dobunk és összezúzunk. Szükség esetén vízzel hígítjuk. Jól behűtjük. Tálaláskor, betétnek, pirított kenyérkockákat, felkockázott főtt tojást, paradicsomot, paprikát, felvagdalt szárzellert adhatunk. Ízlés szerint erőspaprikát adhatunk hozzá.