Bolognai mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Húsételek, Húsfélék, Zöldség, Főétel mellé Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az almareszelőn lereszelt zöldségféléket, átforgatjuk és belekeverjük a darált marhahúst. Jól keverjük szét, a húsmorzsák ne maradjanak egyben. Ha a hús mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a paradicsompürét és a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük meg és öntsük fel a borral és a húsalaplével. Lassú tűzön forraljuk, legalább egy óra hosszat, de lehet tovább is, csak finomabb lesz. Időnként keverjük meg és ha szükséges, a folyadékot pótoljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||