Csopaki tokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A húst 5 cm hosszú, kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd paradicsompürét belekeverjük és hozzátesszük a húst. Sóval, törött borssal fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával, félig puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és annyi száraz fehérbort, hogy ne legyen túl híg a leve. Együtt puhára főzzük, végül belekeverjük a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. Sült nudlit vagy burgonyafánkot adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||