Gesztenyével töltött libacomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A gesztenyét megmossuk, a héját bevagdossuk, sütőben elősütjük, majd tejben megfőzzük. Miután leszűrtük, megtisztítjuk, és ledaráljuk. A gesztenyét a darált libamellel, tojással jól összedolgozzuk, közben sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemzölddel fűszerezzük. A libacombok bőrét a kezünkkel fellazítjuk, és a tölteléket a bőr alá töltjük. A combokat tepsibe rakjuk, kevés húsalaplét öntünk alá, alufóliával befedjük és sütőben pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a combokat. Vajon párolt vegyes zöldségekkel és sült almával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||