Meggyes joghurttorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A joghurtot kendőbe tesszük és fél órát hagyjuk csöpögni. A magozott meggybefőttet szintén lecsöpögtetjük. a zselatint kevés vízbe tesszük és felforraljuk. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Az aljába rakjuk a babapiskóta felét. Közben a tejszínt habbá verjük és összekeverjük a cukorral, a joghurttal és a vaníliakivonattal. A langyos zselatint a masszába keverjük és a negyedét a babapiskótára simítjuk. Megszórjuk a meggy felével, ismét krém, babapiskóta, krém, meggy végül krém következik. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni. Másnap tálra tesszük, reszelt csokoládéval, tejszínhabrózsákkal és meggyszemekkel díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||