Hústekercs sajttal töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Töltött, Alufólia, Kemence, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A sajtot, a ricottát, a zúzott fokhagymát a tojássárgájával elkeverem, ízlés szerint borsozom, ha szükséges sózom, de óvatosan, mert a márványsajt is sós. A húst úgy szeletelem fel, hogy minden második szelet egyben maradjon és vékonyra klopfolom. A töltelékből négy rudat formálok és a hússzeletek egyik szélére rakom és feltekerem. A göngyölegeket baconba tekerem és szorosan alufóliába burkolom. 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöm. Lehet grillen is készíteni. Párolt zöldséget és burgonyapürét adok köretnek. Remek vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütni kell frissen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||