Almaleves mazsolával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Meleg, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a tejszínnel kikevert tojássárgáját alaposan összekeverjük, de már nem forraljuk, mert a tojás kicsapódik. Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom, díszíthetjük tejszínhabrózsákkal és citromfűlevélkékkel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||